Twitter
Tweets by Femtermek
Blogger
Pinterest

Lakásvédelem – Csak minősített eszközökkel érdemes

Lakásvédelem – Csak minősített eszközökkel érdemes

Ha minősített, megbízható biztonsági ajtót keres, – kérje árajánlatunkat itt

Mind a biztonságot, mind a biztosítási fedezetet növelik a Mabisz-ajánlással ellátott védelmi eszközök.

Bár a biztosítási szerződések előírásai között legtöbbször csak minimális kritériumokat találunk az ingatlan mechanikai védelmére vonatkozóan, a magasabb szintű védelmi berendezésekhez a legtöbb esetben magasabb kártérítési limiteket hajlandók vállalni a biztosítók. Ezért aztán korántsem mindegy, hogy például milyen bejárati ajtót, nyílászárót szerelünk fel a lakásunkban, és milyen zárszerkezettel látjuk el őket.

Minőségi iránymutatás

A különféle védelmi eszközöknek egyik legfontosabb hazai iránymutatója a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) ajánlása, ami több mint két évtizede jelent megbízható útmutatást a választásban. Az elmúlt években – sok ismeretlen eredetű, kétes minőségű olcsó termék megjelenése idején – az ajánlás szerepe, ha lehet, még tovább nőtt.

A termékmegfelelőségi ajánlást a gyártók vagy forgalmazók önkéntesen kérik a Mabisztól. Még a jelenlegi, válsággal sújtott építőipari helyzetben is évente több mint ezer új termék kapja meg a minősítést, amelynek érvényessége öt évre szól – de természetesen újabb vizsgálattal hosszabbítható. A szakértői vizsgálatok a legkülönbözőbb termékekre terjednek ki: értéktárolók és mechanikai védelmi elemek – ajtók, ablakok, redőnyök rácsok, zárak és vasalatok – éppúgy megtalálhatók e körben, mint biztonsági üvegek, fóliák, elektronikai jelzőrendszerek vagy éppen videotechnikai eszközök. A konkrét eszközök listája a Mabisz honlapjáról is elérhető.

Akár a magasabb árat is érdemes kifizetni

A Mabisz-ajánlott termékek alkalmazásának előnye a magasabb szintű vagyonbiztonság mellett az is, hogy a minősítést a biztosítók maguk is hitelesnek fogadják el, ami kár esetén elősegíti a reális elbírálást, a szerződéskor pedig egyszerűsíti a közvetítők munkáját, felgyorsítva a szerződéskötés folyamatát. Ezért a vagyonvédelmi eszközök kiválasztása során az ár mellett mindenképpen javasolt azt is figyelembe venni, hogy a választandó termék vajon rendelkezik-e ezzel az ajánlással.

A blogban általános érvényű tanácsokkal igyekszünk szolgálni. Ezek nem minden esetben jelentenek megoldást az egyedileg felmerülő helyzetekre. Bármilyen biztosítási tárgyú problémával szembesül, javasoljuk, hogy keresse fel az ország legnagyobb biztosításközvetítő szövetségének honlapját. Itt pillanatok alatt kiválaszthatja, hogy problémájának megoldásában a szövetségbe tömörülő közel száz minőségi alkusz közül kinek a segítségét kívánja igénybe venni.

Forrás: mno.hu

Facebook