Twitter
Tweets by Femtermek
Blogger
Pinterest

Kevés család védekezik a betörések ellen

Kevés család védekezik a betörések ellen
A bűnügyi statisztikák 20 százalékos javulást mutatnak a tavalyi év eredményei alapján, ám hiába a jobb számok, még mindig egyértelműen látható: csak kevesen gondolják úgy, hogy az öngondoskodás elvén saját környezetünket is védeni kellene. Pedig érdemes elővigyázatosnak lennünk családtagjainkkal, ingatlanunkkal és ingóságainkkal kapcsolatosan, mert sok bosszúságot vagy jelentős veszteséget előzhetünk meg azzal, ha a megelőzésre törekszünk.

A Központi Statisztikai Hivatal kimutatásai alapján a tavalyi év során 20 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma hazánkban: míg 2011-ben 472.236 esetet jegyeztek országunkban, addig 2013-ban 377.829-re csökkent ez a szám. Az összesített adatot vizsgálva az elkövetett esetek 62 százaléka (237.708 eset) vagyon, s majdnem 8 százaléka (28.462 eset) személy ellen elkövetett bűncselekmény volt, tehát közel 70 százalékban az állampolgárok közvetlen környezetét érték támadások.

A javuló eredmények bizakodásra adnak okot, azonban a megelőzés terén még mindig van mit tenni, ugyanis Magyarországon kevés az olyan család, aki az elővigyázatosságra áldozna. Számos lehetőségünk akad, hogy környezetünk védelmét biztosítsuk, mégis sokan úgy gondolják, hogy felesleges kiadásként jelentkezhetnek ezek a költségek a családi kasszában. Az integráció az ipari megoldásokhoz hasonlóan közvetlen környezetünkben is megvalósítható, s az ingatlanunk védelmétől kezdve, a családtagokig teljes ellenőrzés alatt tarthatunk mindent.

Forrás: OrientPress Hírügynökség ( OPH)

Facebook