Twitter
Tweets by Femtermek
Blogger
Pinterest

Csatorna és csőelzárók

Csatorna és csőelzárók “REKORD” típus

CSATORNA ÉS CSŐELZÁRÓ KÉSZÜLÉKEK

Mindenféle cső /beton, acél, műanyag, kerámia stb./ biztonságos és gyors lezárását teszi lehetővé.

A termék megvásárolható webáruházunkban: webáruház

Letölthető dokumentum: Szórólap

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET:

Műszaki átadásnál, újonnan épült csatorna- és csőhálózatok minősítő nyomáspróbájának elvégzésére. Üzemelő csatornák és csövek ellenőrző vizsgálatánál, csatornák tisztításánál és meghibásodott részek kiiktatásánál, csatlakozó csatornák és csövek teljes és végleges elzárására, csatornák vegyszeres és javítási munkáinak elvégzésére. Tartályok és medencék túlfolyóinak ideiglenes lezárására. Gázvezetékek javításánál a csőszakaszban lévő gáz   elzárására, stb.

ALKALMAZÁSA:

A szerkezetet behelyezzük a lezárni kívánt csőbe, a kézi kereket ráhelyezzük a szárnyas anyára, jobbra forgatva a szerkezet megszorul a csőben. A munka elvégzése után meglazítjuk a szárnyas anyát és kivesszük a csőelzárót a csőből.

MŰSZAKI LEÍRÁS:

A két kúpos alumínium szorítótárcsába beépített profil gumigyűrű az összeszorítás következtében a szorítás függvényében és a gumigyűrű különleges kialakítása révén beékelődik a csőbe, ezzel biztonságos zárás jön létre. A beépített légtelenítő és injektáló csövek segítségével a lezárt csőszakasz folyadékkal feltölthető, illetve nyomás alá helyezhető. A készülék működését levehető kézi kerék, kulcs teszi lehetővé, szűk térben való beszerelés esetén is minimális erő felhasználásával. A készülék zárási és kinyomódási biztonsága a csővezeték anyagától a névleges csőátmérőtől való eltérés függvényében cca 2-4 atm nyomásig terjed. A csőben történő esetleges nagyobb, vagy gáznemű nyomás esetén egy ponton történő kitámasztás javasolt. Nagyobb nyomás esetén ajánlott a dupla kivitelt használni /2 db/, amely nagyobb biztonságot nyújt.

KARBANTARTÁS:

Használat utáni tisztítás, a menetes részek, sapkák, anyák zsírzása, csúszógumi rész szilikonnal való befújása.

BALESETVESZÉLY:

A lezárt csőben keletkező túlnyomás esetén kicsúszás veszélye áll fenn. Kiszerelés előtt a záró sapka letekerésével nyomás mentesíteni kell a rendszert.

JÓTÁLLÁS: Általános szabályok szerint 1 év.

JAVÍTÁS: Jótállási időn túl történő meghibásodás esetén a szerkezet felújítását vállaljuk!

 

Típusok és méretek

Kúpos csőelzáró szerkezet “CSŐZÁR”

ITJ 27-21-9

VTSZ 7616991000

Olajálló, vagy saválló gumival történő gyártás esetén áraink emelkednek.

FIGYELM! Felhívjuk megrendelőink figyelmét, hogy mindig a lezárandó cső belső átmérőjét vegyék figyelembe!

Tartalék alkatrészek:

– kiskerék, nagykerék, hosszabító kulcs, anyák, sapkák, gumik

Facebook